Autohuur Israel

AUTOHUUR ISRAEL


LET OP:Een toerist in Israel is vrijgesteld van BTW voor deze autocategorie. Dit geldt alleen indien u een toeristenstatus in uw paspoort heeft staan (die krijgt u als toerist automatisch bij aankomst in Israel). Indien u over een Israelisch of zowel over een Israelisch als een ander paspoort beschikt dient u wel ter plaatste BTW te betalen.

Inbegrepen:
- Gelimiteerd aantal kilometers(per 01 dec 2022, 250 km per dag met een totaal van 3000 km)
- CDW (schadeverzekering bij ongeval of vandalisme) en TP (diefstalverzekering) Er blijft een eigen risico bestaan voor schade of diefstal van tussen de $448 en $896 (afhankelijk van het type auto) die afkoopbaar is (super CDW, zie niet inbegrepen).

Niet inbegrepen:
- Benzine
- Extra: 2e chauffeur $6,50 per dag (wordt achteraf via de creditcard verrekend).
- Extra: Super CDW: hiermee koopt u het eigen risico bij schade en/of diefstal geheel af. De kosten zijn tussen 9,50 en 14 Euro per dag afhankelijk van de categorie.
- PAI (Personal Accident Insurance), niet nodig indien u een reisverzekering heeft afgesloten.
- Extra: Airport Service Charge voor autohuur beginnend of eindigend op Ben Gurion Airport (Tel Aviv) 50 Euro.
- Extra: Kinder- of babyzitje: $6 per dag (wordt achteraf via de creditcard verrekend).

Alle bovenvermelde opties zijn ter plaatse te voldoen (achteraf via de creditcard) en zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Minimum leeftijden:
Min. leeftijd voor het huren van een auto: 21 jaar. Tevens moet u minstens 1 jaar over een rijbewijs beschikken. Bestuurders met een leeftijd van 21-23 jaar dienen ter plaatse een extra verzekering af te sluiten: $ 15 per dag.
Bestuurders met een leeftijd 23-25 jaar dienen ter plaatse een verzekering af te sluiten voor Cat Q t/m RN : $ 15 per dag,
Minimum leeftijd voor cat I en hoger is 25 jaar (zonder extra verzekering).

Drop off kosten:
Wanneer u uw auto ophaalt en inlevert bij een van de officiele Hertz kantoren in Israel worden er geen kosten berekend.
Indien u uw auto wilt ophalen of inleveren in Eilat stad geldt er een minimum huur van 3 dagen, anders bedragen de kosten $100 (n.v.t. indien u uw auto ophaalt en inlevert in Eilat stad).
Indien u uw auto wilt ophalen of inleveren aan de Dode Zee bedragen de kosten $28 (n.v.t. indien u uw auto ophaalt en inlevert aan de Dode Zee).

Het is belangrijk te weten dat u voor het huren van een auto in het bezit dient te zijn van een creditcard op naam van de hoofdbestuurder.
Het is niet toegestaan met de huurauto de grens over te gaan.

Highway 6
Highway 6 (de Yitzhak Rabin snelweg) is de enige tolweg in Israel en loopt van noord (Haifa) naar zuid (Beer Sheva). Deze weg wordt met borden en op het wegdek aangegeven en registratie gaat automatisch. U hoeft hiervoor dus niet te stoppen om een ticket te verkrijgen. Daarom is het voor veel toeristen niet duidelijk dat men zich op de tolweg bevindt. De tol zal pas van uw creditcard worden afgeschreven nadat de autoverhuurder in Israel hiervoor belast wordt (inclusief een kleine verhoging voor hun administratiekosten).Categorie  
Begin datum  
Eind datum  
Prijs