i

rondreizen Egypte

Egypte, een land met eeuwenoude culturele overblijfselen van onschatbare waarde! Waan u in de tijd van de Farao's. Om écht van het land te genieten bieden we u prachtige reizen aan die worden begeleidt door een privé-chauffeur en -gids. Zo komt u zonder te hoeven zoeken op de beste plekken en wordt alles voor u geregeld. Een fijne luxe voor een scherpe prijs.

Wij hebben een aantal prachtige reizen met zorg samengesteld. Wilt u toch liever een andere route? Of wilt u de reis b.v. verlengen? Met onze flexibele instelling doen wij ons best om van uw reis een onvergetelijke reis te maken.

rondreizen

 plaatje
Egypte
Vanaf € 2,535,-

Rondreis Egypte Toetanchamon


Individuele rondreis Egypte met privégids en -chauffeur en luxe Nijlcruise 10 dagen/ 9 nachten, Cairo-Luxor-Aswan.


Vertrek: Woensdag en vrijdag. 

Een onvergetelijke rondreis door Egypte. Geniet van comfort en gemak terwijl u begeleid wordt door een privégids en -chauffeur die u meenemen naar de hoogtepunten van dit fascinerende land.

Uw privégids leidt u naar de Piramides en de Sphinx in Gizeh, de trappiramide in Sakkara en het beroemde Egyptisch Museum, waar u de schatten uit het graf van Toetanchamon kunt bewonderen. Vervolgens reist u met de nachttrein van Cairo naar Luxor, waar u aan boord gaat voor het hoogtepunt van uw reis: een cruise op de Nijl.

Gedurende 5 dagen en 4 nachten verblijft u aan boord van een luxe cruiseschip op basis van volpension, inclusief alle excursies. U vaart van Luxor naar Aswan en bezoekt onder andere het Dal der Koningen met de bekende graven van farao's Toetanchamon en Ramses, de Kolossen van Memnon, de Tempel van Hatsjepsoet in Deir El-Bahri, de Karnak en Luxor tempels in Luxor, de tempel van Horus in Edfu en de tempel van Kom Ombo. In Aswan bezoekt U de High dam, de Philae tempel en de unfinished Obelisk.
De boot vaart stroomopwaarts van Luxor naar Aswan.

Aan het einde van de cruise heeft u de mogelijkheid om een optionele excursie naar Abu Simbel te boeken, per bus of per vliegtuig.
De tempels van Abu Simbel zijn bekend omdat zij een aantal jaren geleden zijn verplaatst naar de huidige plek, aan de oever van het Nasser meer ten zuiden van Aswan. Het tempelcomplex is gebouwd door de bekende farao Ramses II en zijn vrouw Nefertari.

Na de cruise reist u van Aswan terug naar Cairo met de nachttrein. De laatste dag kunt u naar eigen wens invullen. Als u liever niet per nachttrein reist, is er de mogelijkheid om tegen een toeslag per vliegtuig van en naar Luxor te vliegen.

Let op: de treinreis per Watania nachttrein is voor iedereen hetzelfde ongeacht de klasse. De nachttreinen in Egypte zijn eenvoudig en niet te vergelijken met luxe nachttreinen zoals die er zijn in Europa en de rest van de wereld. U verblijft in een twee persoons cabine met boven en onder een uitklap bed en schoon beddengoed. Het diner en ontbijt krijgt u net als in het vliegtuig op een traytje en gebruikt u in de cabine. Wij adviseren dat u slippers of iets dergelijks meeneeemt in geval u 's nacht de cabine moet verlaten om naar het toilet te gaan.

 

 

 plaatje
Egypte
Vanaf € 2,515,-

Rondreis Egypte Nefertiti


Luxe rondreis met privégids en -chauffeur incl. luxe Nijlcruise en verlenging aan de Rode Zee 10 dagen/9 nachten , Cairo-Aswan-Luxor-Hurghada

Vertrek: zondag en dinsdag

Luxe prive rondreis die U brengt naar Caïro, Aswan, Luxor en Hurghada.
U bezoekt de wereldberoemde Pyramides van Gizeh en de Sphinx, de Soukh en het Egyptisch Museum. Van het nieuw te openen Great Egyptian Museum dat gebouws is naatst de Pyramides is nog niet bekend wanneer het open gaat. De verwachte opening is medio september 2024. 
U reist per nachttrein naar Aswan. In Aswan heeft u de mogelijkheid om de het tempelcomplex van Abu Simbel te bezoeken ( over land per bus of per vliegtuig, optonieel!). Dit tempelcomplex dat gebouwd is door Fara Ramses II en zijn vrouw Nefertari. Het complex is een aantal jaren geleden verplaatst naar de huidige plek aan de oevers van het Nassermeer.

In Aswan scheept u in voor het hoogtepunt van de reis; een mooie Nijlcruise van Aswan naar Luxor. U verblijft aan boord van een luxe schip en vaart in 4 dagen van Aswan langs de tempels van Philae in Aswan, de tempel van Kom Ombo, de tempel van Horus in Edfu en via de sluizen bij Esna naar Luxor. Geniet van de mooie vergezichten tijdens de vaart over deze welbekende rivier.

In Luxor volgt u het spoor van de Farao's langs de koningsgraven van bekende Farao's zoals Toetanchamon en Seti in de vallei der Koningen en de tempel van de vrouwelijke Farao Hatshepsut in Deir El-Bahari. Na de cruise wordt u gebracht naar Hurghada. Hurghada is een badplaats aan de Rode Zee waar u kunt genieten van zon en strand. U kunt een boottocht maken om te snorkelen of duiken bij het Ras Mohammed National Park. U verblijft in een hotel op basis van halfpension of All Inclusive aan het strand.

De gehele reis is onder leiding van een privegids, in Caïro zelfs Nederlandssprekend. Alle excursies en entreegelden volgens programma zijn inbegrepen alsmede alle vermelde transfers.

 

Let op: de treinreis per Watania nachttrein is voor iedereen hetzlefde ongeacht de klasse. De nachttreinen in Egypte zijn eenvoudig en niet te vergelijken met luxe nachttreinen zoals die in Europa rijden.U verblijft in een tweepersoons cabine met boven en onder een uitklapbed en schoon beddengoed. Er is een klein fonteintje aanwezig. Het diner en ontbijt krijgt u op een traytje net als in een vliegtuig en gebruikt u in de cabine. Wij adviseren dat u slippers meeneemt ingeval u de cabine moet verlaten voor bijvoorbeeld toiletgebruik.   

 plaatje
Egypte
Vanaf € 3,069,-

Rondreis Egypte Horus


Individuele rondreis Egypte met privégids en chauffeur incl. 8-daagse Nijlcruise, totaal 15 dagen/14 nachten, Cairo-Luxor-Aswan-Hurghada. 


Vertrek: woensdag en vrijdag

Onvergetelijke rondreis Egypte waar u onder begeleiding van een privégids en chauffeur de hoogtepunten van Egypte bezoekt. Tijdens uw verblijf in Cairo, bezoekt u de Pyramiden, het museum met de schatten uit het graf van Toetanchamon en eveneens oud Cairo. Ook een bezoek aan de Khan El Khalili is inbegrepen. Dit alles onder leiding van uw eigen privégids. Daarna reist u door naar Luxor alwaar u inscheept voor een luxe 8 daagse Nijlcruise, deze eindigt wederom in Luxor, zo kunt u op uw gemak de cruise maken.

Aan boord van de cruise heeft u (deels) een eigen privégids. Om van alle indrukken van Egypte bij te komen verblijft u aansluitend nog een paar dagen aan de Rode zee in Hurghada alvorens u weer naar huis terug vliegt. 

Eventueel kunt u halverwege de cruise, tegen betaling van een toeslag, vanuit Aswan een optionele excursie maken naar de beroemde tempel van Abu Simbel. 

 plaatje
Egypte
Vanaf € 2,265,-

Rondreis Egypte Achnaton


Luxe prive rondreis naar Caïro, Tuna el Gabal, Tel el Amarna, Abydos en Luxor.

U bezoekt de hoogtepunten uit de geschiedenis van het Oude Egypte tijdens deze prachtige rondreis. Uw prive gids brengt u naar de bekende bezienswaardigheden van noord Egypte zoals Caïro en Luxor en de  tempels van Karnak en Dendera en de rotsgraven bij Beni Hassan en Tell El Amarna. Alle entreegelden volgens programma zijn inbegrepen. 

 

 plaatje
Egypte
Vanaf € 1,729,-

Cairo de Luxe stedentrip


Individuele stedentrip naar Cairo, Egypte met privegids.

Leuke korte stedentrips naar het land van de Farao's , u heeft de keuze uit een 4, 5 of 6 daagse individuele reis.

U vliegt met Egyptair of Austrian airlines (met overstap) naar Cairo.
In Cairo bezoekt u onderleiding van een privegids ( nederlandssprekend) de hoogtepunten van deze wereldberoemde stad. Zoals de bekende Pyramides van Gizeh, het bekende Egyptisch museum met de schatten van Toetanchamon (het nieuwe museum is begin 2024 nog niet open. De verwachte opening is medio september 2024), de oude stad Memphis en de trappiramide bij Sakkara. Ook oud Cairo en de bekende markt Khan Al Khalili worden niet overgeslagen. 

Bij de 5 daagse reis heeft u een dag extra vrij, deze dag kunt u naar eigen inzicht inrichten. Uitrusten bij het zwembad van uw hotel en bijkomende van alle indrukken van de afgelopen 2 dagen of zelf nog op pad in de stad. 
Bij de 6 daagse reis bezoekt u ook de stad Alexandrie aan de middelandse zee kust. De gids brengt u naar de catacomben van Kom El Shoghafa, de granieten zuil van Pompeï en de citadel van Quaitbay. 


U verblijft in Cairo in een 5 * hotel op basis van logies en ontbijt en is van alle gemakken voorzien zoals een zwembad.